Copyright © 2016 by PHYSALIS DESIGN. All rights reserved. 

CONTACT US

NATASHA NEWBURY

M : 07800 822473

E : natasha@physalisdesign.co.uk

‚Äč

    HEALTHCARE

    HULL CARDIOTHORACIC HOSPITAL

    HULL HOSPITAL

    The design objectives of this large courtyard, overlooked by treatment rooms and wards, were to create a visually interesting space and an area for rehabilitation. A constraint was that the wards could not be overlooked by those using the treatments rooms so a screen was required within the space. A range of textural paving materials was proposed for physiotherapy purposes and a hedge of bamboo planted to create the necessary screen and allow patients and feel the planting as they cross an imaginary bridge. 

    ST BARTHOLOMEW'S HOSPITAL, LONDON

    Whilst working at HOK international, the courtyard of this historic space was designed to create a space which is attractive for patients, their visitors and staff.  The marble fountain of 1859 was repaired and enhanced with lighting to bring it back in to focus as the central feature of the space. Generous planting areas have been created which allows users to interact with the plants through touch and smell.  The lines of sight and movement through the courtyard were greatly improved and the courtyard can be crossed with ease, giving better pedestrian access to the various parts of the hospital.

    THE ROYAL LONDON HOSPITAL.

    Urban design and landscape design of the teaching campus and hospital has enabled a fully integrated development which is sensitive to it's local context. Natasha was responsible for information gathering and landscape design of the public realm including an historic patients garden and a variety of community spaces. The hospital, designed by HOK International, has now been completed.